Over Qarla

Mijn persoonlijke missie

Na bijna 30 jaar kwaliteitsmanagement in de zorg realiseerde ik me dat goed personeel kiest voor organisaties die hun echte gezicht laten zien. Organisaties waarvan de missie, visie en waarden aansluiten bij die van de zorgverlener zelf.
De zorg heeft een omgekeerd probleem dan de rest van NL. Klanten genoeg, maar hoe vind je goed personeel?  Dat is al lang geen theoretische vraag meer, maar een concrete vraag die steeds dringender wordt. Steeds minder mensen kiezen voor de zorg of lopen weg. Het is mijn missie om die trend om te keren. Door zorgorganisaties te helpen anders naar kwaliteit te kijken, niet bang te zijn voor de zachte kant van hun bedrijf en die te laten zien. Want dat is waar de echte zorgverlener zich in herkent. De trots en het plezier weer terug te brengen in de zorg. Wat het is een prachtige branche en daar zijn we trots op.
[lees ook de blog over mijn moeder]
  • Mijn eigen ervaringen in de zorg

In mijn kwaliteitswerk in de zorg genoot ik achteraf het meest van verandertrajecten. Dan voelde ik hoe de energie weer ging stromen. Er was weer ruimte voor vernieuwing, waardering en aandacht voor het waarom. Dat deed me ook  beseffen hoe het voelde om de rest van mijn tijd  met zaken als het Keurmerk en handboeken bezig te zijn. Ik herkende dat steeds vaker bij mensen om me heen en zag als gevolg daarvan echte kwaliteit uit de zorg vertrekken. Omdat mensen het gevoel hadden een  administratieve job te hebben en amper tijd om te doen wat ze het allerliefste willen: er écht zijn voor de klant.

  • Nieuwe technieken en tools

Ik trok dat mezelf aan. Ik ergerde me steeds meer aan de toenemende wet- en regelgeving met haar administratieve verplichtingen en bezuinigingen, waar ik mijn collega's mee moest belasten. Mijn werkplezier daalde en dat van mijn collega’s ook: ik zag hoe het steeds meer kostbare cliënttijd innam en voelde me machteloos. Ik ben een tijdje iets compleet anders gaan doen en een hypnosecoachingspraktijk begonnen. Mijn time-out heeft me persoonlijk verrijkt met nieuwe inzichten, maar ook technieken en tools die ik nu toepas en waarvan ik merk dat ze echt effectief zijn. Want ik realiseerde me ook dat ik de zorg nog niet achter me kon laten. Ik wilde er iets aan doen. En dat ik dat met mijn nieuwe inzichten en ervaring heel anders aan wilde gaan pakken. Juist vanuit die binnenkant waarbij ik zag dat er nog zoveel meer te winnen was. Patronen doorbreken en zodoende noodzakelijke veranderingen voor elkaar krijgen. 

  • Een andere kijk op kwaliteit

Dus werd ik ondernemer met een duidelijke visie en missie: de mooie kant van de zorg laten zien: hoe leuk het is en hoe we trots we zijn op die organisaties die het goed voor elkaar hebben. Waar medewerkers ambassadeurs zijn en gratis reclame maken voor hun organisatie.

Zorg moet ook mogelijk zijn met korte, krachtige en simpele procedures. Geen ellenlange, ingewikkelde handboeken, maar alleen wat echt nodig is. Op innoverende manieren. Dat kan ook, als organisaties die voor echte kwaliteit in de zorg gaan, dat uitstralen en de juiste mensen aantrekken. Zorgverleners die werken met hun hart, en niet zozeer voor het geld. Want het is doodzonde om juist die mensen de zorg te zien verlaten. Die mensen die we zo keihard nodig hebben in de zorg. Omdat ik met eigen ogen gezien heb, dat gedreven zorgverleners een uitgestorven ras lijkt te worden. En dat is triest voor de toekomst van onze kwetsbare hulpbehoevenden en daarom vind ik mijn missie zo belangrijk.

Ben je klaar voor echte verandering in de zorg?

Ik ook!

Carla Boone
Wouwseweg 9
4661 VM  Halsteren
Tel.: 06-42469367 
KvK: 52689352

Contactformulier