Q aanpak

De Q aanpak werkt van binnenuit.

Scoor je op of onder de middenmoot op Zorgkaart Nederland? Verlies je je beste mensen aan je concullega? Kamp je met een hoog ziekteverzuim? Heb je zelf het gevoel dat je vastloopt in rapportages, handboeken, wetgeving en checklists?

Wat jouw symptoom ook is, vaak is er één en dezelfde oorzaak: je baseert je beslissingen (al even) niet meer op je eigen zorginstinct. De zorg is veranderd en jij bent mee veranderd. Vaak ongemerkt, maar met grote impact op jou en je hele organisatie. Want als jij niet meer weet waar je voor staat, en waar je naartoe wil, waarom zou je team dan meelopen?

Waar je ook aan wilt werken: de Q aanpak kijkt niet alleen naar de oppervlakkige symptomen. De Q aanpak kijkt altijd naar de dieper liggende oorzaak en (onbewuste) patronen die de negatieve spiraal in standhouden. De Q aanpak kan verschillende vormen krijgen, waarbij ik eenmalig of voor enige tijd aan de slag ga met je medewerkers, met jou en/of je management team. Zowel bij Q teamsessies als Q trajecten, komen wel altijd de volgende stappen aan de orde:

  • Organisatie-analyse: vooral in de onderstroom

Als medewerkers zich niet verbonden voelen met je organisatie, dan heeft dat vaak te maken met een gevoel van onderwaardering, onvermogen en/of overbelasting. Dat heeft een harde maar ook een veel belangrijkere zachte kant. Leeft dit breed, dan blokkeert je hele organisatie, de uitwisseling van energie stokt en mensen zien alleen nog wat er zwaar en vermoeiend is. Daarom gaan we altijd eerst met de boven- en onderstroom aan de slag. Om bij de dieper gelegen, ondermijnende patronen en blokkades van je organisatie uit te komen: om te beginnen als nulmeting waar we nu staan.

  • Drijfveren-analyse: jouw zorginstinct

Je hebt ooit bewust gekozen voor de zorg. Je bent vervolgens je eigen bedrijf gestart of als bestuurder/manager begonnen, omdat je vond dat het anders, béter moest. En nu sta je op een punt dat dat allemaal zo duidelijk niet meer is. De zorg is veranderd, en jij bent mee veranderd. Noodgedwongen, of had/heb je een keuze? En wat doet dat met jou? Waar krijg jij energie van en waarop loop je vast? Samen kijken we naar jouw diepste drijfveren, en visualiseren we hoe je eigenlijk zou willen werken. Dat beeld houden we tegen het licht van de organisatie die er nu staat. Wat wil je en wat kun je veranderen?

  • DNA: verwoorden van je missie en visie

Elke zorginstelling heeft een missie, een visie en kernwaarden. Maar voelen we daar ook wat bij? Delen we dat met medewerkers, leeft het in de organisatie en voedt het onze motivatie om de beste zorg te leveren? We zetten het niet alleen op papier, maar borgen het echt in de organisatie. In alles wat we doen en bedenken. Samen spitten we je kernwaarden uit, totdat je echt het gevoel hebt: dit zijn wij, hier staan we voor. Essentieel onderdeel is dat hardop uit te spreken, op video, in jullie eigen woorden, mooie uitspraken van je medewerkers. Liefst recht vanuit het hart. Want precies datgene waar jullie voor staan, juist dat maakt de organisatie aantrekkelijk voor de juiste zorgverleners en klanten. Die graag komen én blijven. Jouw medewerkers die trots zijn en met plezier werken bij je en ambassadeur zijn van de organisatie. Zorgkaart Nederland waar je bovenaan staat in plaats van in de middenmoot of erger nog: daaronder. Dat kun je bereiken: wanneer je jouw DNA erkent en herkent, je kwaliteitsparels bloot legt.

  • Nazorg: lange termijndoelstellingen

Na een dergelijk intensief traject heb je er weer zin in, je barst van de energie: heerlijk! Je weet weer waar je het voor doet, krijgt weer plezier in je werk en de lange werkdagen lijken minder zwaar. Maar laten we realistisch zijn: na verloop van tijd komen de schema’s, planningen, overdrachten en handboeken weer om de hoek kijken. Hoe hou je het vast? Om jou en je organisatie vaste grond onder de voeten te geven, formuleren we samen lange termijn-doelstellingen. En als je wilt, blijf ik jou of je organisatie daar natuurlijk in ondersteunen. Met de Qarla aanpak kies je namelijk voor strategische oplossingen die zowel in de onderstroom als in de bovenstroom goed geregeld zijn. En waardoor je bekend staat als een zorgorganisatie waar het goed toeven is voor klant en medewerker!

Yesss!!! Ik ben klaar voor verandering in de zorg

Carla Boone
Wouwseweg 9
4661 VM  Halsteren
Tel.: 06-42469367 
KvK: 52689352

Contactformulier